TBMYO Makine

Yaz Okulunda Farklı Bir Üniversiteden Ders Alınması Hakkında

02/07/2018 17:19:58 - 18/07/2018 17:19:58 - 34388 Okunma

Başvuru Formu ve İş Akış sürecindeki formlar güncellenmiştir. Bu formlardan çıktı alınarak başvuru yapabilirsiniz...

Değerli Öğrencilerimiz,

2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı yaz döneminde başka bir üniversiteden ders almak isteyen öğrencilerimiz danışmanlarına yada bölüm başkanına da bilgi vererek veya görüş alarak aşağıdaki iş akış sürecinde belirtildiği üzere Yaz Okulu Eşdeğer Ders Alma Formunu bilgisayar ortamında doldurarak Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri Ofisi ve Bölüm Başkanlarına/Bölüm Başkanlıkları tarafından görevlendirilen akademik personele onaylatarak ders kaydı yaptırabilirler.

Yaz Okulu İş Akış Süreci için tıklayınız. (Yaz okulunda farklı bir üniversiteden ders alma başvurusu için yapılması gerekenler.)

Yaz Okulu Eşdeğer Ders Alma Formu ve Dilekçe  için tıklayınız.

YAZ OKULU UYGULAMA ESASLARI GENEL BİLGİLER

28 Ağustos 2014 tarih ve 59 sayılı senato toplantısının 6 nolu kararı ile üniversitemiz öğrencileri ilgili yıl ve programdaki, taban puanı, üniversitemiz taban puanından yüksek olan Türkiye’deki tüm üniversitelerin yaz öğretimlerinde kredi ve ders içerikleri bölüm başkanlıklarınca uygun görülen ders/dersleri alabilirler. Yaz okulunda öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla, en fazla 20 AKTS, yaz okulu sonunda mezun olabilecek öğrenciler ise 25 AKTS lik derse kayıt yaptırabilir. Bu toplama zorunlu, ortak zorunlu vb. tüm dersler dahildir.

AKTS kredilerinde 100 % uyum şartı aranması gerekmektedir.

28.08.2014 tarih, 59 sayılı Senato Toplantısının 6 nolu kararı ile kabul edilen Yaz Öğretimi Uygulama İlkeleri' nin değişiklik öncesi hali için tıklayınız.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Yaz Dönemi İlkeleri İçin Tıklayınız.

Yaz Okulunda ders almayı isteyen öğrenciler Yazokulu eşdeğer ders alma formu ve  dilekçesini ve gerekli belgeleri hazırlayıp onay için Bölüm Başkanlığına başvurmalıdır. Dilekçe ONAY/RED işlemi, inceleme sonrası 1-3 gün içinde yapılmaktadır.

Dilekçe ekinde getirilecek belgeler( tümü onaylı );

a) Gidilecek üniversiteye ait akademik takvim ve not sistemini gösteren belgeler.

b) Alınacak derslere aitiçerik/teori/uygulama/kredi/AKTS bilgilerini içeren belgeler.

c) Program taban puanı (ÖSYM çıktısı)

yaz okulu

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.